Inspecteurs de Groote (links) en Deleu met Jack en Bolt, de twee piepjonge Mechelse herders die op termijn zullen functioneren als twee volwaardige patrouille- en actieve drughonden in de politiezone Arro Ieper.
Volledig scherm
PREMIUM
Inspecteurs de Groote (links) en Deleu met Jack en Bolt, de twee piepjonge Mechelse herders die op termijn zullen functioneren als twee volwaardige patrouille- en actieve drughonden in de politiezone Arro Ieper. © PZ Arro Ieper

Politiezone Arro Ieper trekt resoluut de kaart van hondengeleiders, met Jack en Bolt als speurneuzen in opleiding: “Onze kinderen kozen trouwens hun namen”

IeperNa een geslaagd proefproject telt de politiezone Arro Ieper sinds een week twee opmerkelijke rekruten. Jack en Bolt zijn negen weken oud. De twee Mechelse herders uit hetzelfde nest worden opgeleid tot patrouille- en actieve drughond. “De namen hebben we gekozen in overleg met de kinderen”, klinkt het bij hun geleiders. “De dieren maken immers ook deel uit van ons gezin.”

 1. Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuigschrift basisonderwijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteuning in de klas”
  West-Vlaanderen

  Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuig­schrift basisonder­wijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteu­ning in de klas”

  In de provincie West-Vlaanderen steeg het aantal leerlingen dat aan het secundair onderwijs begint zonder getuigschrift lager onderwijs in 4 jaar tijd met maar liefst 95,45 procent. “Een eenduidige verklaring is er daarvoor niet, maar het is een trend die zorgen baart”, zegt volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V).
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'