De politiezone Arro Ieper, een bijzonder uitgestrekt gebied met tien steden en gemeenten, wordt voortaan opgedeeld in drie regio's. West, met Poperinge als regiocommissariaat, is er daar één van. Daarnaast is er ook Ieper (regio Centrum) en ten slotte ook regio Oost, waar Wervik het regiocommissariaat huisvest.
Volledig scherm
De politiezone Arro Ieper, een bijzonder uitgestrekt gebied met tien steden en gemeenten, wordt voortaan opgedeeld in drie regio's. West, met Poperinge als regiocommissariaat, is er daar één van. Daarnaast is er ook Ieper (regio Centrum) en ten slotte ook regio Oost, waar Wervik het regiocommissariaat huisvest. © PZ Arro Ieper

Politiezone Arro Ieper krijgt regiocommissariaten, voor grotere efficiëntie en betere dienstverlening

WesthoekEr beweegt wat in de politiezone Arro Ieper. De tien lokale politieposten blijven open, maar worden onderverdeeld in zogenaamde regiocommissariaten met ruimere openingsuren en een betere bereikbaarheid via mail en telefoon. Op termijn komt er ook een app waarmee de burger in een oogwenk de politie zal kunnen contacteren.

 1. Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreiniger vervoerde”
  PREMIUM
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  Smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten kan Poolse arbeiders tot 5 jaar cel en elk 25 miljoen euro boete opleveren: “Maar ik dacht dat ik wasreini­ger vervoerde”

  Een Poolse metser, redder en trucker. Allen kwamen ze vorig jaar naar België om een centje bij te verdienen. Volgens de FOD Financiën hielden de negen mannen en één vrouw zich bezig met de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. Ze riskeren elk een monsterboete van 25 miljoen euro en celstraffen tot 5 jaar. “Wij zijn kleine garnalen die niet op de hoogte waren van de lading”, vroegen de Polen de vrijspraak.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee