Het inloophuis in Ieper krijgt meer dan 26.000 euro steun.
Volledig scherm
Het inloophuis in Ieper krijgt meer dan 26.000 euro steun. © Henk Deleu

Plattelandsprojecten in de Westhoek krijgen steun: van camperplaatsen in Westouter tot project rond landbouw in Poperinge

WesthoekIn de Westhoek krijgen enkele plattelandsprojecten financiële steun. Het gaat onder meer om camperplaats in Westouter en het Inloophuis in Ieper. In Poperinge krijgt ‘Boer zkt Bank’ een bijdrage, een project dat de landbouw in de kijker plaatst. 

 1. Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”
  Ieper

  Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

  Op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.
 2. Heel wat onduidelijkheid over Britse reizen naar België: “Niemand blijkt te weten wat mag en wat niet mag”
  Westhoek

  Heel wat onduide­lijk­heid over Britse reizen naar België: “Niemand blijkt te weten wat mag en wat niet mag”

  In Engeland zou eind oktober de dure PCR-test verdwijnen, waardoor het voor de Britten opnieuw iets gemakkelijker wordt om heen en terug naar België te reizen. Eerder werd al de quarantaine aangepast, maar dat blijkt nergens correct te worden gecommuniceerd. In de loop van de dag werd wel de website van de Britse overheid aangepast met de correcte info. “De Britse overheid is meer up-to-date over ons land, dan de Belgische overheid zelf, stel je voor.”