Het bedrijf Picanol getroffen door een cyberaanval.
Volledig scherm
Het bedrijf Picanol getroffen door een cyberaanval. © Eric Flamand

Picanol zwaar getroffen door cyberaanval: hackers vragen contact op te nemen

De fabriek van weefmachineproducent Picanol in Ieper ligt grotendeels plat door een cyberaanval. Ook afdelingen in China en Roemenië zijn getroffen. Het gaat om een aanval met ransomware, waarbij losgeld moet worden betaald om de gegevens weer vrij te krijgen. Picanol riep de hulp van de politie in en gaat niet in op de vraag van de hackers om contact op te nemen. Omdat er nog geen oplossing in zicht is, zal het bedrijf morgen overgaan tot ‘werkloosheid wegens overmacht’.

  1. Zondag geen voetbal als Duivels spelen, White Star Lauwe is boos: “FIFA kiest voor het geld, wij zien alle kleuren van de regenboog”
    Lauwe

    Zondag geen voetbal als Duivels spelen, White Star Lauwe is boos: “FIFA kiest voor het geld, wij zien alle kleuren van de regenboog”

    Omdat de Rode Duivels komende zondag om 14 uur op het WK tegen Marokko spelen, mogen er in het amateur- en provinciaal voetbal nergens in ons land competitiewedstrijden van het eerste elftal worden gespeeld. De clubs zijn dus verplicht om te schuiven in hun kalender, en daar heeft niet iedereen evenveel begrip voor. “Wanneer mogen wij spelen a.u.b.?”, vraagt secretaris Charly Nowé van eersteprovincialer White Star Lauwe zich af. “Het amateurvoetbal krijgt klappen.”