Algemeen directeur van de stad Ieper Stefan Depraetere links, rechts het onthaal van het Ieperse stadhuis waar de man gewapend met een mes binnenwandelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Algemeen directeur van de stad Ieper Stefan Depraetere links, rechts het onthaal van het Ieperse stadhuis waar de man gewapend met een mes binnenwandelde. © LSI

Personeel stadhuis Ieper haalt opgelucht adem na incident met messentrekker: “Hij richtte het grote mes op zichzelf”

Ieper“De man had wellicht geen kwade bedoelingen, maar zoiets verwacht je toch niet in een stadhuis.” Algemeen directeur van de stad Ieper Stefan Depraetere looft de reactie van het personeel en de politie nadat donderdagvoormiddag een gewapende man met een mes het onthaal van het stadhuis binnen stapte. De man uit Togo had een brief bij, waaruit zijn beweegreden zou blijken. Hij zal gedwongen worden opgenomen in een psychiatrische instelling, een beschermingsmaatregel voor zichzelf en de maatschappij.

  1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
    Spaargids.be

    Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

    Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.