autodelen aan de kerk in Zonnebeke. We bemerken schepen Koen Meersseman, eerste schepen Ingrid Vandepitte (links) en Thomas Colpaert, Elis Claus (beiden Claus2you) en burgemeester Dirk Sioen.
Volledig scherm
autodelen aan de kerk in Zonnebeke. We bemerken schepen Koen Meersseman, eerste schepen Ingrid Vandepitte (links) en Thomas Colpaert, Elis Claus (beiden Claus2you) en burgemeester Dirk Sioen. © DBEW

Parkeervergunning voor autodelen op drie locaties in Zonnebeke, Beselare, Geluveld en Passendale, ook deelauto’s in Ieper

ZONNEBEKE/IEPERAan de firma Claus2you uit Geluveld werden door de gemeente Zonnebeke de eerste vergunningen voor autodelen toegekend. In een proeftraject zijn drie parkeerplaatsen voorzien met een onderbord ‘autodelen’ in het centrum van Zonnebeke, Beselare en Passendale.

 1. Westhoek wordt geen Landschapspark: Natuurpunt ontgoocheld, Voka en ABS opgelucht
  Westhoek

  Westhoek wordt geen Landschaps­park: Natuurpunt ontgoo­cheld, Voka en ABS opgelucht

  De Westhoek dingt niet langer mee naar de titel van Landschapspark. Het ontbreken van een draagvlak in 14 gemeenten die deel zouden uitmaken van het gebied, speelde mee in de beslissing van de jury. “Helaas zijn politici en middenveld er niet in geslaagd om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “Het gebrek aan een wetgevend kader en bijhorende rechtsonzekerheid voor onze ondernemers kon mogelijk een rem betekenen op de economische groei van de regio”, klinkt het dan weer bij werkgeversorganisatie Voka.
 1. Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetapparatuur van amateurweerkundige
  PREMIUM
  Kemmel

  Zelfs op de Kemmelberg was beving in Tonga voelbaar, maar dan op meetappara­tuur van amateur­weer­kun­di­ge

  De onderzeese vulkaanuitbarsting die afgelopen weekend aan de eilandenstaat Tonga in de Stille Oceaan plaatsvond, zorgde ook bij ons, meer dan 16.700 km verder, voor een impact. Voelen deden we het niet, maar op de Kemmelberg werd wel een luchtdrukverschil gemeten in het weerstation van Philippe Vercouter (58). “We moeten er ons ervan bewust zijn dat de natuur nog altijd enorm krachtig is.”