Georges Smagghe, bezieler van het heemkundig tijdschrift De Boezingenaar, toen het archief nog in het oud gemeentehuis onderdak had.
Volledig scherm
Georges Smagghe, bezieler van het heemkundig tijdschrift De Boezingenaar, toen het archief nog in het oud gemeentehuis onderdak had. © Henk Deleu

Oud gemeentehuis Boezinge wordt openbaar verkocht: “Jammer dat het zijn historische waarde zal verliezen”

BoezingeGeïnteresseerden kunnen op 20 oktober een bod doen op het oud gemeentehuis van Boezinge. De stad verkoopt het pand omdat een renovatie financieel niet te verantwoorden is. Alle verenigingen die er nog onderdak hadden, vonden ondertussen een nieuwe stek. George Smagghe, de bezieler van het heemkundig tijdschrift De Boezingenaar, nam met pijn in het hart afscheid van het pand dat veertig jaar dienst deed als archief van heemkundige kring.

 1. Dreigt stadsbestuur te verdrinken in nieuw zwembad? Oppositie vreest dat project pak meer zal kosten: “Geld dat er niet is”
  Ieper

  Dreigt stadsbe­stuur te verdrinken in nieuw zwembad? Oppositie vreest dat project pak meer zal kosten: “Geld dat er niet is”

  Het Ieperse stadsbestuur kondigde bij aanvang van de legislatuur met trots de bouw van een nieuw zwembad aan in Ieper. Ondertussen zijn we 4 jaar verder, maar is er nog niet veel terecht gekomen van het prestigeproject. Oppositiepartijen CD&V en Groen Ieper vrezen dat het bouwen van een nieuw zwembad meer zal kosten dan het vooropgestelde budget. “De vooropgestelde 14 miljoen euro van 4 jaar geleden is niet meer de 14 miljoen euro van nu.”
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.