De organisatoren van Frontnacht zien af van een procedure bij de Raad van State tegen de beslissing van het stadsbestuur.
Volledig scherm
De organisatoren van Frontnacht zien af van een procedure bij de Raad van State tegen de beslissing van het stadsbestuur. © Frontnacht

Organisatie Frontnacht stapt niet naar Raad van State tegen beslissing stadsbestuur: “We vragen wel een schadevergoeding”

IeperDe organisatoren van Frontnacht trekken niet naar de Raad van State tegen de beslissing van het Ieperse stadsbestuur geen vergunning meer te verlenen voor het Vlaams-nationalistisch festival. “Hoewel we sterke argumenten hebben, zou een uitspraak wellicht te laat komen”, klinkt het.

 1. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. Sint-Jozefsschool stelt nieuwe gebouwen voor: “De energiecrisis? We hebben ingezet op duurzaamheid”
  Ieper

  Sint-Jozefs­school stelt nieuwe gebouwen voor: “De energiecri­sis? We hebben ingezet op duurzaam­heid”

  Directeur Lieven Calis is een gelukkig man. Na jaren voorbereidingen en bouwwerken, met daarop nog eens een coronacrisis, is ‘zijn’ nieuwe Sint-Jozefsschool in Ieper een feit. Dit weekend staat de officiële opening voor het publiek gepland, maar vrijdag kregen de leerlingen al een voorproefje. “Het was een helse rit, maar we zijn heel blij met het eindresultaat.”
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.