Op de gemeenteraad van Ieper vond tijdens een marathonzitting het debat plaats tussen meerderheid en oppositie over het meerjarenplan 2020-2025.
Volledig scherm
Op de gemeenteraad van Ieper vond tijdens een marathonzitting het debat plaats tussen meerderheid en oppositie over het meerjarenplan 2020-2025. © Christophe Maertens

Oppositie uit zware kritiek op Iepers meerjarenplan: “Schuldenlast zal in zes jaar meer dan verdubbelen”

Het Ieperse stadsbestuur stelde maandagavond op de gemeenteraad haar meerjarenplanning 2020-2025 voor. De oppositie ziet veel goede punten, maar heeft ook kritiek. Vooral CD&V haalde zwaar uit. “U pleegt een financiële hold-up op de stad. Elke Ieperling zal nog jaren moeten afbetalen voor uw financieel wanbeleid.” 

0 reacties

 1. Stadsbestuur stelt ambitieuze meerjarenplanning voor: “We gaan 60 miljoen euro investeren in Ieper en de deelgemeenten”

  Stadsbe­stuur stelt ambitieuze meerjaren­plan­ning voor: “We gaan 60 miljoen euro investeren in Ieper en de deelgemeen­ten”

  Het stadsbestuur gaat de komende jaren zestig miljoen euro investeren in Ieper en de deelgemeenten. Dat blijkt uit het meerjarenplan voor 2020-2025. “Nu kunnen we eindelijk onze eigen ambities realiseren en dat zijn er heel wat. Al werden we wel geconfronteerd met enkele onverwachte financiële uitgaven. Vooral de vaststelling dat het stedelijk zwembad dringend aan vernieuwing toe is, is zwaar om dragen”, zegt burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper).
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”