De Ieperse slechtvalken hebben vier kuikens in de toren van de kathedraal.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ieperse slechtvalken hebben vier kuikens in de toren van de kathedraal. © Yvan Cauwenberg

Opnieuw een nest slechtvalkjes in kathedraaltoren Ieper: “Hopelijk kunnen ze alle vier uitvliegen”

IeperRond 20 april kwamen in de nestkast in de toren van de Sint-Maartenskathedraal vier jonge slechtvalken uit het ei. Daarmee heeft Ieper, na een jaar zonder, opnieuw een nest van de roofvogels in huis. In 2018 werd nog een slechtvalk dood teruggevonden tussen Boezinge en Ieper.  

 1. Bellewaerde zet onderhoudsmedewerkers in de bloemetjes tijdens ‘Dag van de Schoonmaak’: “Hygiëne is een belangrijk aspect in ons pretpark”
  Ieper

  Bellewaer­de zet onderhoud­sme­de­wer­kers in de bloemetjes tijdens ‘Dag van de Schoonmaak’: “Hygiëne is een belangrijk aspect in ons pretpark”

  Op de ‘Dag van de Schoonmaak’ vrijdag kreeg het schoonmaakpersoneel in Bellewaerde hulp van onder meer parkdirecteur Stefaan Lemey. “De netheid in de parken is al jaar en dag één van de sterktes van het park. De job van onze onderhoudsmedewerkers is essentieel en verdient respect en erkenning.” Het park is bovendien nog op zoek naar extra poetsers.
 2. Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel
  Poperinge / Veurne / Middelkerke / Menen

  Belgische en Franse politie houden grootscha­li­ge controleac­tie tegen mensensmok­kel

  In West-Vlaanderen is woensdagavond en -nacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De agenten richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes, waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. “Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).