Op vrijdag 6 augustus zullen in Ieper enkele dj’s plaatsjes draaien.
Volledig scherm
Op vrijdag 6 augustus zullen in Ieper enkele dj’s plaatsjes draaien. © Henk Deleu

Open Prikdagen in Ieper en Poperinge: “Om vaccinatiegraad bij jongeren te verhogen”

Ieper/PoperingeOm de lage vaccinatiegraad bij de jongeren een boost te geven, komt het vaccinatiecentrum Ieper-Poperinge met twee opmerkelijke initiatieven. Zo zullen er op vrijdag 6 augustus in Ieper enkele dj’s spelen in samenwerking met het Highlight Festival. In Poperinge is er op 13 augustus de ‘Get Your Lucky Shot’-prikdag. 

 1. Heel wat onduidelijkheid over Britse reizen naar België: “Niemand blijkt te weten wat mag en wat niet mag”
  Westhoek

  Heel wat onduide­lijk­heid over Britse reizen naar België: “Niemand blijkt te weten wat mag en wat niet mag”

  In Engeland zou eind oktober de dure PCR-test verdwijnen, waardoor het voor de Britten opnieuw iets gemakkelijker wordt om heen en terug naar België te reizen. Eerder werd al de quarantaine aangepast, maar dat blijkt nergens correct te worden gecommuniceerd. In de loop van de dag werd wel de website van de Britse overheid aangepast met de correcte info. “De Britse overheid is meer up-to-date over ons land, dan de Belgische overheid zelf, stel je voor.”
 2. Inbrakenplaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”
  Westhoek

  Inbraken­plaag bij sportclubs in de Westhoek: “Sinds eind augustus gaat het al om veertien inbraken”

  De sportclubs in de Westhoek worden al sinds eind augustus geviseerd door inbrekers. Ondertussen gaat het al om veertien inbraken. De laatste in de rij is de Turnkring in Vlamertinge, waar ze met een televisiescherm en drie muziekinstallaties aan de haal gingen. “Dat gaat toch snel om zo’n 5.000 euro en dan komt alle schade er nog bij”, zegt Els Vanhautte (54) van de Turnkring.
 1. Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”
  PREMIUM
  Regio

  Oudenburg blinkt uit met aantal sociale woningen, Koksijde hinkt achterop: “We moeten wel eerst grond hebben voor we kunnen bouwen”

  Eén op de drie West-Vlaamse gemeenten bouwt te weinig sociale woningen. Dat blijkt uit cijfers van Wonen Vlaanderen. In onze regio heeft Oudenburg de beste cijfers en Koksijde de zwakste. “Omdat de hogere overheid Koksijde als ‘een boerengemeente’ en niet als een stad bestempelt, mogen we geen extra woongebieden aansnijden”, hekelt burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Opvallend: vooral de landelijke gemeenten doen het niet zo goed. Bekijk hieronder hoe het in uw gemeente zit.