Het laden en lossen op plaatsen waar dit niet is toegestaan, blijft een aanhoudend zeer in Ieper.
Volledig scherm
Het laden en lossen op plaatsen waar dit niet is toegestaan, blijft een aanhoudend zeer in Ieper. © Henk Deleu

Ook parkeerwachters kunnen foutgeparkeerde leveranciers beboeten: “Het blijft een aanhoudend zeer”

IeperIn Ieper kunnen binnenkort leveranciers die hun voertuig in de centrum dubbel parkeren, niet alleen van de politie een boete krijgen, maar ook van de parkeerwachters. “We zetten in op een strengere handhaving.” 

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Grote controleactie levert staatskas meteen meer dan 8.000 euro op
  Diksmuide/Kortemark/Koekelare/Houthulst

  Grote controleac­tie levert staatskas meteen meer dan 8.000 euro op

  De politiezone Polder (Diksmuide, Kortemark, Houthulst, Koekelare) hield donderdag samen met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) en de douane een grootschalige controleactie op het grondgebied. Er werd maar liefst voor meer dan 8.000 euro binnengerijfd aan openstaande boetes, achterstallige belastingen en onmiddellijke inningen. Bestuurders die betrapt werden, kregen namelijk meteen een overschrijvingsterminal onder de neus geduwd.
 3. Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopatiënt en toch was corona een hel voor mij”
  Ieper

  Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopa­tiënt en toch was corona een hel voor mij”

  De stad Ieper lanceert de campagne ( om de vaccinatiebereidheid bij bewoners tussen de 16 jaar en de 25 jaar te vergroten. Een levend bewijs dat ook jongeren zich best laten inenten, is Alexandro Yaramis. De 23-jarige journalist belandde door corona in het ziekenhuis. “Ik begrijp dat jongeren met veel vragen zitten, maar toestanden zoals in Brazilië en India willen we toch wel vermijden, zeker?”, zegt hij.