Corona stak er bijna een stokje voor, maar ook in Ieper vindt deze zomer een speelpleinwerking plaats.
Volledig scherm
Corona stak er bijna een stokje voor, maar ook in Ieper vindt deze zomer een speelpleinwerking plaats. © Henk Deleu

Ook deze zomer speelpleinwerking in Ieper ondanks corona: “Maar per dag hebben we wel vijf extra monitoren nodig”

Ondanks de coronacrisis kunnen kinderen in Ieper nog tot en met 28 augustus terecht bij speelpleinwerking Sporrewoan in het jeugdstadion. Ook in Vlamertinge en Boezinge wordt een speelpleinwerking op poten gezet. Door het coronavirus zijn er wel een paar nieuwe spelregels: de kinderen spelen in vaste speelbubbels, waardoor een pak extra monitoren nodig zijn. 

  1. Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlingen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”
    PREMIUM
    Ieper

    Hoe fietsvrien­de­lijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlin­gen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”

    Je moet al ziende blind zijn om niet te merken dat het stadsbestuur inspanningen doet voor de fietsers in Ieper. Sinds het begin van de legislatuur werden al heel wat zaken verwezenlijkt. “We kunnen echter niet alles in één beweging aanpakken, praktisch noch financieel”, aldus de burgemeester. “Wij pleiten voor een beleid dat naast zichtbare ingrepen ook flankerende beslissingen neemt, zoals het invoeren van een zone 30 en het uitvoeren van extra snelheidscontroles”, aldus Jordy Sabels van oppositiepartij Groen Ieper. Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Ieper, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.