De openbare toiletten bevinden zich aan de achterzijde van de Lakenhallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De openbare toiletten bevinden zich aan de achterzijde van de Lakenhallen. © Christophe Maertens

Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”

IeperEen effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man.  “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel. 

 1. Horecazaken worden omgebouwd tot chalets ondanks coronasluiting: “Voor de sfeer is dit oké, maar het zou mooier zijn mochten we effectief open zijn”
  Ieper

  Horecaza­ken worden omgebouwd tot chalets ondanks coronaslui­ting: “Voor de sfeer is dit oké, maar het zou mooier zijn mochten we effectief open zijn”

  Hoewel de horeca op dit moment plat ligt, worden op de Grote Markt in Ieper (bijna) alle terrassen omgebouwd tot een houten chalet. Sergey Soghomonyan van De Kollebloeme hoopt dat voor de aankleding wordt verwijderd zijn zaak opnieuw de deuren kan openen. “Wij hadden het restaurant nog maar pas overgenomen toen we de verplichte sluiting op ons dak kregen.”
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas