Broer en zus Maxime en Justine dienden na jarenlange vernedering klacht in tegen hun pleegouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Broer en zus Maxime en Justine dienden na jarenlange vernedering klacht in tegen hun pleegouders. © Henk Deleu

Ooit ‘mama van het jaar’, nu veroordeeld tot 15 maanden cel voor mishandeling pleegkinderen: “Pas nu kunnen we verder met ons leven”

Ieper/NieuwkerkeDagenlange vernederingen, eten van beschimmelde boterhammen, uitwerpselen over zich heen krijgen. Het zijn slechts een paar van de verschrikkelijke zaken die vier kinderen te verwerken kregen in een pleeggezin in Zillebeke. Toppunt is dat de pleegmoeder ooit werd uitgeroepen tot ‘mama van het jaar’. Samen met haar man werd ze nu veroordeeld tot vijftien maanden cel voor het mishandelen van de kinderen. “Gerechtigheid is dan toch nog geschied.”  

 1. Gewestweg tussen Vlamertinge en Poperinge heringericht: “Huidige fietsinfrastructuur en weginrichting voldoen niet langer”
  Poperinge/Vlamertinge

  Gewestweg tussen Vlamertin­ge en Poperinge heringe­richt: “Huidige fietsinfra­struc­tuur en weginrich­ting voldoen niet langer”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een grondige herinrichting van de Poperingseweg en de Ieperseweg (N308) tussen de ring van Poperinge en de dorpskern van Vlamertinge. Met de herinrichting van de weg wil het agentschap de gewestweg, die ook het gehucht de Brandhoek doorkruist, veiliger maken. De focus ligt op een goede fiets- en voetgangersinfrastructuur, een overzichtelijke weginrichting en een aantrekkelijk omgevingsbeeld.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek