Vlak na de brand in het goederenstation bleef nog de tekening van Maggie De Block over.
Volledig scherm
Vlak na de brand in het goederenstation bleef nog de tekening van Maggie De Block over. © JVK

"Onze excuses, Maggie"

IEPERDe sloop van het oude goederenstation aan de Oudstrijderslaan in Ieper gaat in april van start, maar de muur met de graffititekening van Maggie De Block is intussen al grotendeels afgebroken.

 1. Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopatiënt en toch was corona een hel voor mij”
  Ieper

  Alexandro Yaramis (23) is gezicht van campagne ‘2 prikken, 1.000 party’s’ in Ieper: “Geen risicopa­tiënt en toch was corona een hel voor mij”

  De stad Ieper lanceert de campagne ( om de vaccinatiebereidheid bij bewoners tussen de 16 jaar en de 25 jaar te vergroten. Een levend bewijs dat ook jongeren zich best laten inenten, is Alexandro Yaramis. De 23-jarige journalist belandde door corona in het ziekenhuis. “Ik begrijp dat jongeren met veel vragen zitten, maar toestanden zoals in Brazilië en India willen we toch wel vermijden, zeker?”, zegt hij.
 2. Welk uitwerpsel hoort bij welk dier? Welke planten zijn eetbaar? Vijftien rangers helpen je deze zomer overleven in de natuur in de Westhoek: “Een konijn laat zich zo makkelijk niet vangen”
  PREMIUM
  Ieper

  Welk uitwerpsel hoort bij welk dier? Welke planten zijn eetbaar? Vijftien rangers helpen je deze zomer overleven in de natuur in de Westhoek: “Een konijn laat zich zo makkelijk niet vangen”

  Hoe maak je vuur? Bij welke dieren horen bepaalde sporen? Hoe werk je veilig met een mes? De provincie West-Vlaanderen leidde vijftien mannen en vrouwen op tot ranger, stopte hen in een passende outfit en dropte hen in het domein De Palingbeek in Ieper. Wij lieten ons op sleeptouw nemen.