De Commonwealth War Graves Commission ligt Tyne Cot er weer piekfijn bij.
Volledig scherm
De Commonwealth War Graves Commission ligt Tyne Cot er weer piekfijn bij. © RV

Onkruid tiert welig op begraafplaatsen: zelfs managers en erfgoedspecialisten steken handje toe

PASSENDALE/IEPERMedewerkers uit álle afdelingen van de Commonwealth War Graves Commission (CWGC) sloegen woensdag de handen in elkaar om hun collega’s-tuinmannen te helpen bij het wieden van onkruid. Ze sprongen onder meer bij op Tyne Cot Cemetery in Passendale, dat er nu weer piekfijn bijligt. “Het onkruid woekerde na de regenval. Alle hulp was welkom”, zegt woordvoerder Louise Dujardin. “Het was de eerste keer dat we zo'n initiatief namen.”

 1. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper
  PREMIUM
  Heuvelland/Ieper/Kortrijk/Ardooie/Zwevezele

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper

  Of je nu last had van het fameuze Blue Monday-gevoel of niet, af en toe lijken die donkere en mistige winterdagen wel eindeloos. Maar geen nood, want ook deze week doken we voor je de activiteitenkalender in en verzamelden we vijf tips uit de Westhoek, de Mandelstreek en de Leiestreek voor het weekend van 22 en 23 januari. Zo kan je al dan niet samen met het gezin de batterijtjes even opladen.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.