De Sint-Jansstraat in Ieper.
Volledig scherm
De Sint-Jansstraat in Ieper. © Henk Deleu

Nutswerken in Sint-Janstraat: “Tijdelijk geen eenrichtingsverkeer meer”

IeperIn december worden nutswerken uitgevoerd in de Sint-Janstraat. 

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Binnenactiviteiten mogen opnieuw, tot opluchting van onze ondernemers: “Sluiten, heropenen, opnieuw sluiten... Zoiets wéégt”
  Kortrijk/Ieper

  Binnenacti­vi­tei­ten mogen opnieuw, tot opluchting van onze onderne­mers: “Sluiten, heropenen, opnieuw sluiten... Zoiets wéégt”

  Het recentste Overlegcomité betekent goed nieuws voor verscheidene ondernemers in onze regio. Restaurants mogen een uur langer open blijven, escaperooms, binnenspeeltuinen en paintballvelden kunnen terug open, en er mag ook weer gezwommen worden in subtropische zwembaden. “We hadden erop gerekend dat het niet al te lang zou duren en hebben onze installatie daarom nooit helemaal uitgezet”, zegt Elewin Werbrouck van Lago.
 1. Drie Bulgaren voor rechter na blootlegging twee cannabisplantages op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”
  Geluveld

  Drie Bulgaren voor rechter na blootleg­ging twee cannabis­plan­ta­ges op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”

  Hoewel M.Z. er een bescheiden loon op nahield, reed hij toch met twee wagens, waarbij een Audi A7, en kocht hij een huis aan in Eeklo, waar hij met zijn gezin woont. Het gerecht verdenkt de man ervan de goederen te hebben gekocht met geld verdiend met drugs. De Bulgaar zit om dit moment immers in de gevangenis, samen met twee kompanen, voor zijn aandeel in twee cannabisplantages in Geluveld. Alle drie verschenen ze voor de rechter in Ieper.