De Vlaamse regering geeft 600.000 euro subsidies voor de restauratie van de Lakenhalle. In het gebouw opent volgend jaar al Yper Museum.
Volledig scherm
De Vlaamse regering geeft 600.000 euro subsidies voor de restauratie van de Lakenhalle. In het gebouw opent volgend jaar al Yper Museum. © Eric Flamand

Nog snel dak isoleren vóór opening stadsmuseum

IEPERVlaanderen voorziet in totaal 600.000 euro voor de restauratie van de Lakenhalle. Dat geld komt sneller dan verwacht omdat het nieuwe stadsmuseum in de Lakenhalle al in de zomer van 2018 opengaat. En er moeten nog enkele dringende werken gebeuren, zoals het isoleren van het dak.

 1. Nieuwe windturbines in Ieper: gedeputeerde hoopt dat procedureslag uitblijft
  Ieper/Zonnebeke

  Nieuwe windturbi­nes in Ieper: gedeputeer­de hoopt dat procedure­slag uitblijft

  Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor Economie, Energie en Klimaat, hoopt dat een procedurecarrousel rond de twee windturbines langs de A19 in Ieper uitblijft. Dat schrijft hij op zijn persoonlijke blog waar hij uitleg geeft over waarom de provincie de vergunning toekende. “Uw probleem is dat u de klimaatdoelstellingen moet halen, maar gelieve dat niet te doen koste wat kost”, reageert Guillaume Soenen van buurtcomité Frontwind Sint-Jan op Facebook.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn