Als Europees kampioen kwam Nina Derwael op uitnodiging van de stad enkele jaren geleden op bezoek in sporthal Ter Linde in Geluwe, waar ze een handtekeningensessie gaf.
Volledig scherm
Als Europees kampioen kwam Nina Derwael op uitnodiging van de stad enkele jaren geleden op bezoek in sporthal Ter Linde in Geluwe, waar ze een handtekeningensessie gaf. © Luc Vanthuyne

Nina Derwael-effect al enkele jaren merkbaar bij turnclubs: “Er is veel kans dat we een ledenstop moeten invoeren. Alles is afhankelijk van het aantal trainers”

WERVIK/GELUWE/VLAMERTINGEDoor de gouden medaille van Nina Derwael op de Olympische Spelen in Tokio mogen de turnclubs zich komend seizoen alvast verwachten aan een toenemend aantal nieuwe leden. Turnclub Krachtig en Lenig Wervik en Turnkring Geluwe krijgen in sportcentrum Ter Linde in Geluwe een nieuwe gemeenschappelijke turnhal. “We zien dankzij de goeie prestaties op internationaal niveau al een vijftal jaar een stijging in het ledenaantal bij beide turnclubs”, aldus voorzitter Hannes Decorte van KEL Wervik.

 1. “Ooit was hier het Armhuis voor minderbedeelde kinderen”: In deze originele panden kun je nu wonen
  PREMIUM

  “Ooit was hier het Armhuis voor minderbe­deel­de kinderen”: In deze originele panden kun je nu wonen

  Ooit van gedroomd om te wonen in een voormalige school, kerk, kasteel, fabriek of ander groot gebouw? Tal van zulke gebouwen komen leeg te staan en krijgen na herbestemming een nieuw leven. Je krijgt dan te kans om te wonen in een pand vol geschiedenis, met grote erfgoedwaarde. “Maar als je zelf zo’n gebouw koopt om een nieuwe bestemming aan te geven, kun je maar beter goed voorbereid zijn”, zegt woonexpert Björn Cocquyt.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).