Miet Durnez bij de stadsserres:
Volledig scherm
Miet Durnez bij de stadsserres: © RV

Nieuwe volkstuinen in stadsserres: “Ideaal om samen te moestuinieren”

IeperGemeenteraadslid voor de CD&V Miet Durnez wil nieuwe volkstuinen onderbrengen in de stadsserres. Die staan leeg en de gronden zouden worden verkocht. “Een unieke kans.”

 1. Boegbeeld ‘Door de Westhoek’ overleden aan hartfalen: “Veel betekend voor ons dorp, hij laat grote leegte achter”
  PREMIUM

  Boegbeeld ‘Door de Westhoek’ overleden aan hartfalen: “Veel betekend voor ons dorp, hij laat grote leegte achter”

  Johan Morlion (73), de bezieler van de autozoektocht ‘Door de Westhoek’, is eerder deze week plots overleden bij hem thuis in Elverdinge. Hij laat behalve zijn vrouw Georgette Noyelle een zoon, Kristof, en twee kleinkinderen Renée en Gérôme achter. Johan bezweek aan een hartfalen. “Papa was een levensgenieter en een heel sociaal iemand. We zullen hem missen”, zegt Kristof.
 2. Blijft horeca dit jaar dicht? Bij ’t Notarishuys is het dankzij takeaway druk, en toch: “Tiende van onze normale omzet”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Blijft horeca dit jaar dicht? Bij ’t Notaris­huys is het dankzij takeaway druk, en toch: “Tiende van onze normale omzet”

  Als we biostatisticus Niel Hens mogen geloven, dan gaat de horeca dit jaar niet meer open. Jessica Seys (40) en Bert Boussemaere (42) van restaurant ’t Notarishuys in Diksmuide hebben het in elk geval ook nu nog druk. “Zes dagen op zeven doen we met zijn tweeën onze afhaalservice. We draaien daarmee 10 procent van onze normale omzet”, stelt het koppel.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills