Het spel wordt gespeeld in de donkere hoekjes van de stad.
Volledig scherm
Het spel wordt gespeeld in de donkere hoekjes van de stad. © Henk Deleu

Nieuwe versie stadspel Urban Hunt getest: “300 procent aan te bevelen”

IeperDe toeristische dienst van Ieper liet deze week de nieuwe versie van het stadspel Urban Hunt testen door Ieperse logiesverstrekkers. In tegenstelling tot vroeger moeten de deelnemers niet meer op zoek naar stickers, maar verloopt alles via de smartphone. “Leuk is dat het spel ook in het Engels kan worden gespeeld.”

 1. Deze leerlingen zullen scoren met hun eindwerk: “We renoveerden een houten plezierjacht uit 1969”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Deze leerlingen zullen scoren met hun eindwerk: “We renoveer­den een houten plezier­jacht uit 1969”

  Bram Vanlerberghe (17) uit Jonkershove en Maxim Debergh (18) uit Zarren, leerlingen van ’t Saam Cardijn in Diksmuide, leveren een wel heel bijzonder eindwerk in. Ze renoveerden een plezierjacht en installeerden er domotica in. “Of het ook waterproof is, mogen de leerkrachten op 23 mei uittesten”, lachen de studenten Industriële Wetenschappen. Dit is ‘Vrouwe Brigitta’.
 2. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 1. Ex-schepen en vader van Marie-Paule Wydoodt vond rust in Home Vrijzicht na diagnose Alzheimer: “De zorg op maat is hier fantastisch”
  PREMIUM
  Elverdinge/Woesten

  Ex-sche­pen en vader van Ma­rie-Pau­le Wydoodt vond rust in Home Vrijzicht na diagnose Alzheimer: “De zorg op maat is hier fantas­tisch”

  Home Vrijzicht in Elverdinge heeft op de Dag van de Zorg hun vernieuwd centrum in de kijker gezet. Vrijzicht kiest bewust voor een open huis voor mensen met dementie. Een van de inwoners is Paul Wydoodt (89), die vijftien jaar schepen was in Vleteren. Zijn dochter Marie-Paule is blij dat haar vader hier een plaatsje heeft gevonden. “Het bijzonderste is dat pa gelukkig is en dat hebben we te danken aan de medewerkers van het wooncentrum.”
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.