Er zijn betere tijden geweest voor horeca-uitbaters. Ook nu weer is het vooral in hun sector dat er maatregelen genomen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn betere tijden geweest voor horeca-uitbaters. Ook nu weer is het vooral in hun sector dat er maatregelen genomen worden. © Henk Deleu, RC, Photo News, Maxime Petit

Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

Zuid-West-VlaanderenZoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.

 1. Actievoerders vragen meer comfort op voetpaden voor rolstoelgebruikers: “Een obstakelvrije stoep van 1,2 meter breed is de norm”
  Ieper

  Actievoer­ders vragen meer comfort op voetpaden voor rolstoelge­brui­kers: “Een obstakel­vrije stoep van 1,2 meter breed is de norm”

  Rolstoelgebruikers hebben het niet altijd even gemakkelijk op de Ieperse voetpaden. Dat blijkt uit een controle die werd uitgevoerd door onder meer mantelorganisatie Samana. Verzakkingen en opgestoken tegels, maar ook hindernissen als bloembakken, stoten de actievoerders tegen de borst. “Uiteraard kan niet alles worden opgelost, maar met kleine aanpassingen kan een hele vooruitgang worden geboekt”, klinkt het. “Elk jaar investeren we 400.000 euro in vernieuwde voetpaden, dit jaar zelfs 550.000 euro”, reageert schepen Ives Goudeseune (Vooruit).
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.