Er zijn betere tijden geweest voor horeca-uitbaters. Ook nu weer is het vooral in hun sector dat er maatregelen genomen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn betere tijden geweest voor horeca-uitbaters. Ook nu weer is het vooral in hun sector dat er maatregelen genomen worden. © Henk Deleu, RC, Photo News, Maxime Petit

Nieuwe coronamaatregelen zorgen voor gemengde gevoelens bij horeca-uitbaters: “Wij zijn opnieuw de dupe”

Zuid-West-VlaanderenZoals verwacht is het opnieuw in de hoek van de horeca dat de klappen vallen. Cafés en restaurants moeten dicht om 23 uur, qua privé-evenementen buitenshuis zijn enkel nog trouwfeesten en rouwmaaltijden toegelaten en discotheken en danscafés moeten sluiten. “Een correcte maatregel, maar er moet wel steun komen voor de sector”, zegt Gregory Van Wonterghem, die met discotheek Diedjies en feestzalen Huis Van Wonterghem dubbel geraakt wordt.

  1. Klokken uit Sint-Bertinuskerk gehaald voor restauratie toren: “We geven de Poperingenaren hun beiaard terug voor de Hoppefeesten”
    Poperinge

    Klokken uit Sint-Bertinus­kerk gehaald voor restaura­tie toren: “We geven de Poperinge­na­ren hun beiaard terug voor de Hoppefees­ten”

    Met het verwijderen van de klokken uit de Sint-Bertinuskerk vonden dinsdagmorgen in Poperinge niet alledaagse werkzaamheden plaats. Alles kadert in de restauratie van de kerktoren die dringend moest worden aangepakt. Ingenieur Fien Sohier (27) zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt. “Ik ben afkomstig van de Poperinge en ben trots dit project te mogen leiden.”