Nieuwe bibkastjes in deelgemeenten

IEPERDe bib van Ieper installeert in de bibliotheekpunten van Vlamertinge en Elveringe boekenruilkastjes.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Verzamelaar schenkt meer dan 400 miniatuurtanks aan In Flanders Fields Museum: “Sommige exemplaren werden al gemaakt aan het einde van WO I”
  PREMIUM
  Ieper/Lochristi

  Verzame­laar schenkt meer dan 400 miniatuur­tanks aan In Flanders Fields Museum: “Sommige exemplaren werden al gemaakt aan het einde van WO I”

  Industrieel-archeoloog Guido Deseijn (75) verzamelde meer dan dertig jaar speelgoed- en miniatuurtanks. Vorig jaar schonk hij de volledige collectie aan het In Flanders Fields Museum (IFFM), waar nu een tentoonstelling loopt met en over de ‘tanks’. “De volledige collectie vormt een unieke getuige over een bijzondere manier waarop de herinnering aan de oorlog heeft verder geleefd bij jong en oud.”
 2. In Flanders Fields Museum nog op zoek naar 24 stoelen voor project ‘Assembly Memorial Chairs’: “We verwachten binnenkort nog een exemplaar uit Slovenië”
  Ieper

  In Flanders Fields Museum nog op zoek naar 24 stoelen voor project ‘Assembly Memorial Chairs’: “We verwachten binnenkort nog een exemplaar uit Slovenië”

  In 2018 lanceerde het In Flanders Fields Museum (IFFM) in het kader van 100 jaar Wapenstilstand het stoelenproject ‘Assembly Memorial Chairs’. Dat project werd ondertussen opgenomen in de vaste tentoonstelling van het museum. Er ontbreken echter nog een paar stoelen en het IFFM wil die alsnog bij de verzameling voegen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"