Jurgen Busyenne van vastgoedontwikkelaar Art of Building en Ieperling Philip Steyaert op de hoek van de Haiglaan en de Augustijnenstraat.
Volledig scherm
Jurgen Busyenne van vastgoedontwikkelaar Art of Building en Ieperling Philip Steyaert op de hoek van de Haiglaan en de Augustijnenstraat. © Henk Deleu

Nieuwbouwproject met veertien appartementen gepland in Ieper

IeperNu nog een put, maar op de hoek van de Haiglaan met de Augustijnenstraat komt een nieuwbouwproject met twee handelsruimtes en veertien appartementen. Voor residentie August slaan Ieperling Philip Steyaert en ontwikkelaar Art of Building de handen in elkaar. 

 1. Vrijwilligers jeugdhuis JOC sluiten café na baldadigheden: “Het gebrek aan respect voor ons werk kan niet langer door de beugel”

  Vrijwilli­gers jeugdhuis JOC sluiten café na baldadighe­den: “Het gebrek aan respect voor ons werk kan niet langer door de beugel”

  Wie vrijdag een pintje wil drinken in jeugdhuis JOC in Ieper is eraan voor de moeite. Het café houdt voor één avond de deuren gesloten uit protest. De laatste weken vond er vandalisme plaats, maar het is vooral het gebrek aan respect tegenover de vrijwilligers dat tegen de borst stoot. “Het zijn enkelingen die voor problemen zorgen, maar zo kan het niet verder.”
  Ieper
 2. Fractieleider Groen Jordy Sabels (31) neemt afscheid van Ieper voor zijn zieke vriendin: “Gezondheid van mijn vriendin is belangrijker dan mijn zitje”

  Fractielei­der Groen Jordy Sabels (31) neemt afscheid van Ieper voor zijn zieke vriendin: “Gezondheid van mijn vriendin is belangrij­ker dan mijn zitje”

  “Ik ga nu zwijgen of ik begin traantjes te pinken.” Groen fractieleider Jordy Sabels nam afgelopen maandag de laatste keer het woord op de Ieperse gemeenteraad. Binnenkort verhuist hij, samen met zijn vriendin, naar Gent. Zijn politieke loopbaan zet hij even on hold. “Ze zeggen altijd dat je geen vrienden kan maken in de politiek, maar er zijn er hier toch wel een paar die ik ga missen.”
  Ieper
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.