De Grote Markt van Ieper is dit weekend het walhalla voor de rallyliefhebber. Niet iedereen is echter even gelukkig met het evenement.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt van Ieper is dit weekend het walhalla voor de rallyliefhebber. Niet iedereen is echter even gelukkig met het evenement. © Henk Deleu

Niet elke Ieperling is fan van de rally: veel handelaars houden deuren gesloten dit weekend

Zoals verwacht brengt het wereldkampioenschap rally, dat nu voor een tweede keer naar Ieper komt, veel volk op de been. Donderdag was het bij aanvang op de koppen lopen op de Grote Markt in Ieper. Veel horecazaken verwachten een topweekend, maar andere handelaars sluiten net hun zaak wegens zo goed als onbereikbaar. “Misschien goed voor Ieper, maar één keer per jaar is genoeg.”

 1. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 1. Trainer Bruno Debo na eerste nederlaag KVK Westhoek: “Leider worden ging wel leuk zijn, maar met tien op vijftien kunnen we zeker niet klagen”
  VOETBAL TWEEDE nationale A

  Trainer Bruno Debo na eerste nederlaag KVK Westhoek: “Leider worden ging wel leuk zijn, maar met tien op vijftien kunnen we zeker niet klagen”

  Op de vijfde speeldag leed KVK Westhoek zondag thuis tegen SV Oudenaarde zijn eerste nederlaag (1-2). Aanvoerder Laurenz Simoens en maats creëerden na de rust te weinig kansen. De bezoekers kregen tweemaal een penalty. Doelman Maxence Dannel redde de eerste van de 38-jarige spits Jerome Mezine. “De manier waarop we verliezen, is sneu”, zegt trainer Bruno Debo.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.