Boer Joël in 2002, in de reeks 'Jambers, 10 jaar later'.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Joël in 2002, in de reeks 'Jambers, 10 jaar later'. © VTM

“Neem een geweer en schiet me maar dood, ik ben het beu”: ‘Jambersboeren’ Joël (82) en zoon Marc (54) riskeren celstraf voor milieumisdrijven

Zillebeke“Ik heb heel mijn leven mijn best gedaan en nu dit. De milieupolitie? Bij de ene gaan ze kijken en bij de andere niet, het zijn een bende totetrekkers!” De dankzij Jambers bekende boer Joël Martain (82) en zijn zoon Marc (54) uit Zillebeke zorgden vandaag voor animo in de rechtbank van Kortrijk. Ze riskeren een voorwaardelijke celstraf voor jarenlange milieuvervuiling.

 1. Kleuters staan lievelingsspeelgoed af aan kinderen overstromingsgebied: “Een laat, maar mooi kerstverhaal”
  Poelkapelle/Westrozebeke

  Kleuters staan lievelings­speel­goed af aan kinderen overstro­mings­ge­bied: “Een laat, maar mooi kerstver­haal”

  Aan de kerk van Poelkapelle werd deze week een vrachtwagen geladen met speelgoed voor kinderen uit het Waalse Fraipont, een dorp dat vorige zomer af te rekenen kreeg met overstromingen. Het speegoed is voor een groot deel afkomstig van de kleuters uit de klas van juf Griet Brusselle. “Net als de kleine prins uit het kerstverhaal maken wij kinderen blij met onze geschenken.”
 2. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper
  PREMIUM
  Heuvelland/Ieper/Kortrijk/Ardooie/Zwevezele

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper

  Of je nu last had van het fameuze Blue Monday-gevoel of niet, af en toe lijken die donkere en mistige winterdagen wel eindeloos. Maar geen nood, want ook deze week doken we voor je de activiteitenkalender in en verzamelden we vijf tips uit de Westhoek, de Mandelstreek en de Leiestreek voor het weekend van 22 en 23 januari. Zo kan je al dan niet samen met het gezin de batterijtjes even opladen.