'Molens van de Frontstreek' verscheen al in 1995, maar kende zo'n succes dat het boek in een mum van tijd uitverkocht was. Na 24 jaar komt er een langverwachte herdruk, met heel wat nieuw materiaal.
Volledig scherm
'Molens van de Frontstreek' verscheen al in 1995, maar kende zo'n succes dat het boek in een mum van tijd uitverkocht was. Na 24 jaar komt er een langverwachte herdruk, met heel wat nieuw materiaal. © repro Christophe Deconinck

Nederlander gepassioneerd door de molens van de Westhoek en Heuvelland

In 1995 kwam het boek ‘Molens van de frontstreek’ uit. Vierentwintig jaar later is het boek een gegeerd goed geworden bij geschiedenisfreaks en blijft de vraag naar een herdruk groeien. Auteur John Verpaalen (67), wiens interesse voor de West-Vlaamse molens doorheen de jaren nog gegroeid is, bleef in loop van de jaren foto’s en verhalen bijeen sprokkelen, herwerkte zijn oude manuscript en brengt dit najaar een nieuwe versie uit.

 1. Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwproject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”
  Ieper

  Bewoners Lange Meerstraat voelen zich om de tuin geleid bij bouwpro­ject ‘De Gloria’: “We hebben geen zon en geen privacy meer”

  Enkele bewoners uit de Lange Meerstraat hebben zwarte vlaggen aan hun gevel opgehangen om hun ongenoegen te uiten over het bouwproject ‘De Gloria’. Volgens de buren kregen ze bij voorstelling van het project beloftes die niet worden nagekomen. “Er werd ons gezegd dat we geen zon zouden verliezen en geen inkijk zouden hebben. Dat is echter niet bepaald het geval.” Het stadsbestuur vond geen afwijkingen op het goedgekeurd plan.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?