Hopelijk dit jaar een wapenstilstand in Ieper zoals we voor corona gewend waren: veel uniformen, veel Britten en veel publiek
Volledig scherm
Hopelijk dit jaar een wapenstilstand in Ieper zoals we voor corona gewend waren: veel uniformen, veel Britten en veel publiek © © Bart Leye

Na coronapauze opnieuw uitgebreide wapenstilstandceremonie in Ieper en deelgemeenten

IeperIn Ieper wordt uitgekeken naar 11 november waar na corona opnieuw een uitgebreide ceremonie rond wapenstilstand kan plaatsvinden.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Premier Alexander De Croo woont korte herdenking wapenstilstand bij: “We zijn hier vandaag in Ieper met minder, maar onze dankbaarheid blijft even groot”
  Ieper

  Premier Alexander De Croo woont korte herdenking wapenstil­stand bij: “We zijn hier vandaag in Ieper met minder, maar onze dankbaar­heid blijft even groot”

  Corona of geen corona, in Ieper is een 11 november zonder de WO I-gesneuvelden te herdenken ondenkbaar. De plechtigheid werd erg ingekort, maar toch was premier Alexander De Croo van de partij. Slechts een klaroenblazer speelde de Last Post. “Ik hoop dat volgend jaar mijn makkers er opnieuw bij zijn”, zegt klaroener Tonny Desodt.
 2. Tweet van amateurhistoricus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomstige Ieperlingen”
  Ieper

  Tweet van amateurhis­to­ri­cus Ivan Vanherpe (65) in buik van draak Margriet: “Een mooi boodschap voor de toekomsti­ge Ieperlin­gen”

  De Ieperse draak Margriet prijkt sinds dinsdagochtend weer hoog op de belforttoren na een grondige restauratiebeurt. In haar buik kreeg ze een tijdcapsule mee voor de toekomst. Auteur van de ‘Tweet van Margriet’ is heemkundige Ivan Vanherpe (65), gekend van de ‘Kronieken van de Westhoek’. “Ik pende de tekst in 10 minuten neer.”