vlnr Zaakvoerder Didier Clarisse, marketing manager Alex Leupe, Marleen Devrome (de echtgenote van Didier) en productiemanager Jasper Soubry in het noodkantoortje bij de zaakvoerder thuis.
Volledig scherm
vlnr Zaakvoerder Didier Clarisse, marketing manager Alex Leupe, Marleen Devrome (de echtgenote van Didier) en productiemanager Jasper Soubry in het noodkantoortje bij de zaakvoerder thuis. © Hans Verbeke

Na allesverwoestende brand: Dimabel wil zo snel mogelijk weer wafeltjes bakken

Eén week na het inferno dat op de Ieperse industriezone de ambachtelijke wafelbakkerij Dimabel in de as legde, zijn er verregaande contacten voor een doorstart van het bedrijf. “Met dank het enthousiasme van onze eigen medewerkers maar ook van collega’s uit de sector die spontaan hulp aanboden”, zegt zaakvoerder Didier Clarisse (50). “De steun is hartverwarmend en sterkt ons in het voornemen om Dimabel 2.0 zo snel mogelijk op de rails te krijgen.”

 1. Eindelijk! Einde herinrichting Tiense Vesten in zicht: laatste fase begin december afgerond
  PREMIUM

  Eindelijk! Einde herinrich­ting Tiense Vesten in zicht: laatste fase begin december afgerond

  Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds begin augustus aan de laatste fase van de herinrichting van de Noordelijke Vesten: de heraanleg van het kruispunt van de Bergévest met de Aandorenstraat. Tijdens de voorbije weken zijn de werkzaamheden volgens planning verlopen. Vanaf 2 november wordt het kruispunt van de Molenstraat met de Pastorijstraat vernieuwd, samen met de laatste werken op de Vesten en in de Aandorenstraat. Dit kruispunt zal vanaf 2 november voor enkele weken worden afgesloten. Volgens de huidige planning beëindigt de aannemer zijn werkzaamheden begin december. Hiermee komt er eindelijk een eind aan de grootste werken in de geschiedenis van de stad.
 2. RZ Heilig Hart vangt Luikse covid-patiënten op : “Momenteel is de situatie hier nog te doen maar we bereiden ons voor op wat komen zal”
  PREMIUM

  RZ Heilig Hart vangt Luikse co­vid-patiënten op : “Momenteel is de situatie hier nog te doen maar we bereiden ons voor op wat komen zal”

  In het RZ Heilig Hart in Tienen liggen momenteel dertien Covid-19 patiënten. Enkele daarvan komen uit het Luikse, waar de ziekenhuizen het niet meer aankunnen. Zo pijnlijk is de situatie dus nog niet in Tienen, maar het ziekenhuis bereidt zich volop voor en conform de beslissing van de overheid worden hier ook geen dringende medische ingrepen meer gedaan voor de komende vier weken. Het ziekenhuis benadrukt dat alle overige zorg blijft doorgaan, en dat je persoonlijk gecontacteerd wordt als een ingreep toch uitgesteld moet worden. “We vragen om ingrepen, hospitalisaties of onderzoeken niet op eigen initiatief uit te stellen.”