Cédric Vandecasteele bracht z'n vader om het leven in z'n woning langs de Molenstraat in Boezinge.
Volledig scherm
Cédric Vandecasteele bracht z'n vader om het leven in z'n woning langs de Molenstraat in Boezinge. © Alexander Haezebrouck

Moordverdachte moet komen getuigen op assisenproces tegen Cédric Vandecasteele (33)

Boezinge/ElverdingeOp het assisenproces tegen Cédric Vandecasteele (33) uit Boezinge zullen volgende maand 54 getuigen gehoord worden. Vandecasteele staat terecht voor de moord op zijn vader Ghislain (55). Opvallend genoeg zal op vraag van zijn advocaten ook een andere moordverdachte komen getuigen. 

 1. Cédric (33) bracht zijn vader Ghislain (55) om het leven met zestien messteken tijdens renovatiewerken: zorgde zijn cocaïnegebruik voor een psychose?
  PREMIUM
  Boezinge/Elverdinge

  Cédric (33) bracht zijn vader Ghislain (55) om het leven met zestien messteken tijdens renovatie­wer­ken: zorgde zijn cocaïnege­bruik voor een psychose?

  Hoewel het een bloedhete zomerdag was, ging Ghislain Vandecasteele (55) op 25 juli 2019 helpen met verbouwingen bij z'n zoon Cédric (33) in Boezinge. Een dankwoordje kreeg de vijftiger echter niet. Integendeel, hij werd met zestien messteken om het leven gebracht. Een brutale oudermoord of het gevolg van een psychose door cocaïnegebruik? Het wordt dé discussie op het assisenproces dat maandag werd ingeleid en waar mogelijk nog een andere moordverdachte aan het woord komt.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.