Het werk van Peter Platel is nog eind deze maand te bekijken in galerij Reichmanns in Ieper.
Volledig scherm
Het werk van Peter Platel is nog eind deze maand te bekijken in galerij Reichmanns in Ieper. © Henk Deleu

Met Queer Perspectives reageert kunstenaar Peter Platel tegen Frontnacht en IJzerwake: “Ik hoop dat mijn werk ogen opent”

IeperToen Myriam Boudry van galerie Reichmanns de Antwerpse kunstenaar Peter Platel vroeg of hij niet in Ieper wou exposeren, twijfelde hij geen minuut. Met zijn tentoonstelling Queer Perspectives wil de voormalige kapper reageren op wat er zich rond Frontnacht en de IJzerwake afspeelde in de Vredesstad. “Het is mijn oprechte hoop dat mijn werk een verschuiving creëert naar meer begrip voor iedereen (M/V/X) die het leven leidt naar eigen regels.”

 1. Ex-wielrenner Kurt Titeca (55) opent vernieuwd fietsbelevingscentrum Biking Box tijdens Gent-Wevelgem: “Ik spreek de taal van de coureur”
  PREMIUM

  Ex-wielrenner Kurt Titeca (55) opent vernieuwd fietsbele­vings­cen­trum Biking Box tijdens Gent-Wevelgem: “Ik spreek de taal van de coureur”

  Ieper is zich volop aan het klaarmaken voor Gent-Wevelgem, de fietshoogdag van het jaar. Er staan zondag zeven koersen gepland in het centrum. De plek waar wel eens het meest te beleven zou kunnen vallen, is de vernieuwde Biking Box. “Iedereen die van ver of dicht iets te maken heeft met fietsen, vindt hier zijn gading”, zegt zaakvoerder en gewezen wielrenner Kurt Titeca.
  Ieper
 2. ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)
  PREMIUM

  ASSISEN. “Zijn kanarie was gestorven. Hij zei dat hij mijn darmen eruit zou snijden”: moeder schetst onthutsend beeld van Sacha (23)

  De moeder van Sacha Brunessaux (23) stond maandag na drie jaar weer oog in oog met haar zoon in het Brugse assisenhof. Terwijl de meeste mama’s dan meestal de loftrompet blazen, was dat bij Isabelle H. (51) allesbehalve zo. De vrouw vertelde honderduit over bedreigingen: “Hij zei dat hij mij in brand zou steken”. “Ons moeder begon zelf raar te doen”, viel broer R. uit de lucht.
  Ieper