De dakloze Australiër Mic Whitty, hier samen met Nele Bille van de Commonwealth War Graves Commission.
Volledig scherm
De dakloze Australiër Mic Whitty, hier samen met Nele Bille van de Commonwealth War Graves Commission. © Foto EFW

Met fiets naar alle 2.133 WOI-begraafplaatsen

IEPER/VEURNEDe dakloze Michael 'Mic' Whitty (53) uit Australië wil met de fiets alle 2.133 WOI-begraafplaatsen in Europa bezoeken. Hij heeft er al 1.000 bezocht en fietste net van De Panne naar Veurne richting Ieper. Daar werd hij ontvangen door de Commonwealth War Graves Commission. "Hij is een beetje onze ambassadeur"

 1. Televisiemaker Arnout Hauben keert samen met familie terug naar vindplaats gesneuvelde John Lambert (17): “Die mensen hebben 100 jaar op zijn foto gekeken, vandaag nemen ze afscheid van hem”
  PREMIUM
  Ieper

  Televisie­ma­ker Arnout Hauben keert samen met familie terug naar vindplaats gesneuvel­de John Lambert (17): “Die mensen hebben 100 jaar op zijn foto gekeken, vandaag nemen ze afscheid van hem”

  “Ik voelde dat ik deze plechtigheid niet mocht missen.” Televisieregisseur Arnout Hauben (46) woonde donderdag in Ieper de herbegrafenis bij van zeven WO I-soldaten die in 2016 werden opgegraven in Langemark. Hauben was erbij toen archeologen de stoffelijke resten van vijf Britten, één Duitser en één Canadees aan de oppervlakte brachten. Samen met familieleden ging hij ook terug naar de vindplaats van de militairen. “Voor die mensen is het een enorm intens moment.”
 2. Net zoals de grote kinderen: met afstudeerhoed en een diploma
  Poelkapelle

  Net zoals de grote kinderen: met afstudeer­hoed en een diploma

  De kleuters van de derde kleuterklas van basisschool De Ooievaar in Poelkapelle zijn klaar voor de vakantie. Vandaag namen ze afscheid van de kleuterschool en van juf Griet Bruselle. Dat gebeurde in stijl en net zoals de grote kinderen gooiden de kleintjes hun afstudeerhoedje de lucht in. Daarnaast kregen de kinderen allemaal een mooi diploma. Kortom: alle jongens en meisjes blijken klaar voor het eerste leerjaar, maar eerst: de lange zomervakantie.