De Menenpoort wordt letterlijk en figuurlijk klaargestoomd voor Anzac Day.
Volledig scherm
De Menenpoort wordt letterlijk en figuurlijk klaargestoomd voor Anzac Day. © CWGC

Menenpoort gereinigd met zachte, ecologische methode

IeperIn Ieper kreeg de Menenpoort haar jaarlijkse poetsbeurt. Een ploeg van zes mensen was daarvoor twee weken lang aan het werk aan het monument. 

 1. “Corona deed mijn broer in coma belanden”: Patrick loopt 33 kilometer naar ziekenhuis. Het werd een tocht vol verrassingen
  PREMIUM
  Diksmuide

  “Corona deed mijn broer in coma belanden”: Patrick loopt 33 kilometer naar ziekenhuis. Het werd een tocht vol verrassin­gen

  Patrick Vansteelandt (38) uit Diksmuide trok zijn loopschoenen aan en zette koers naar AZ Delta in Roeselare, 33 kilometer verder. Waarom hij dat deed, raakt de gevoelige snaar. “Mijn oudste broer Franky (54) ligt in coma, nadat hij getroffen werd door het coronavirus. Ik moest iets doen om dit zelf te kunnen verwerken en het team van AZ Delta te bedanken”, vertelt Patrick. Het werd een bijzondere tocht. Én een persoonlijke overwinning.
 2. Robert (49) van Pacific Eiland werkte tijdens lockdown harder dan ooit: “Mijn zaak volledig opgeknapt tijdens verplichte sluiting”
  PREMIUM
  Ieper

  Robert (49) van Pacific Eiland werkte tijdens lockdown harder dan ooit: “Mijn zaak volledig opgeknapt tijdens verplichte sluiting”

  Robert Van Eygen van restaurant Pacific Eiland in Ieper bleef tijdens de verplichte sluiting niet bij de pakken zitten. Hij breidde zijn terras uit tot 200 plaatsen en maakte de pergola van zijn eethuis coronaproof. “Ik wil mijn klanten een vakantiegevoel in eigen land geven, dat is mijn grootste voldoening.” Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Westhoek kan je hier lezen.
 1. Binnenkort OverKop-huizen in Ieper en Poperinge: “De vraag van jongeren naar een luisterend oor is groot”
  Poperinge/Ieper

  Binnenkort Over­Kop-hui­zen in Ieper en Poperinge: “De vraag van jongeren naar een luisterend oor is groot”

  In Poperinge en Ieper komt er een OverKop-huis, dat is een laagdrempelige pleisterplaats voor jongeren en jongvolwassenen tot 25 jaar. In een ongedwongen sfeer kan er ook hulp geboden worden op vlak van mentaal welzijn. “Dit initiatief is meer dan welkom in onze streek. We pakken deze kans met beide handen”, zegt Poperings schepen Loes Vandromme (CD&V). Ook Menen en Kortrijk krijgen een OverKop-huis.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”