Onder luid applaus gaat de meiboom de hoogte in.
Volledig scherm
Onder luid applaus gaat de meiboom de hoogte in. © Henk Deleu

Meiboom op dak van school geplaatst: “Bouwwerken zijn halfweg”

IeperIn de Sint-Jozefschool langs de Meenseweg in Ieper werd de meiboom op de nieuwe gebouwen geplaatst. “Met de boom duimen we voor een mooie toekomst voor onze school.” 

 1. ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrikkelijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootouders
  Play
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Drie lijkwagens voor me zien was verschrik­ke­lijk”: Maël (14) getuigt over de dood van z’n zus en grootou­ders

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Vrijdag greep vooral de getuigenis van Maël, de 14-jarige broer van Maïlys, naar de keel. Herlees alle gebeurtenissen nog eens in onze liveblog hieronder.
 2. Van keramiek tot schilderkunst: kijk binnen bij 7 kunstenaars in het zuiden van West-Vlaanderen tijdens Atelier in Beeld
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van keramiek tot schilder­kunst: kijk binnen bij 7 kunste­naars in het zuiden van West-Vlaanderen tijdens Atelier in Beeld

  Meer dan 2.000 kunstenaars in meer dan 1.300 ateliers zetten de deuren open tijdens Atelier In Beeld. Op 13, 14 en 15 mei kan je beeldende kunst ontdekken op de bijzondere plek waar het ontstaat. Doorgaans zijn pottenkijkers er zelden welkom, maar tijdens Atelier in Beeld begroeten de deelnemende kunstenaars je met plezier. Wij selecteerden zeven inspirerende ateliers in het zuiden van West-Vlaanderen.
 1. ‘Girls Night Out’ met Matteo Simoni en Conner Rousseau steunt psychisch kwetsbare jongeren: “Verlies van mijn beste vriend was zware klap”
  Poperinge

  ‘Girls Night Out’ met Matteo Simoni en Conner Rousseau steunt psychisch kwetsbare jongeren: “Verlies van mijn beste vriend was zware klap”

  Jeroen Crombez organiseert op 14 mei een Girls Night Out in jeugdcentrum De Kouter in Poperinge, om psychisch kwetsbare jongeren te steunen. “In 2018 verloor ik mijn beste vriend Simon Dequeker (22), dat zou niemand mogen meemaken”, zegt hij. Op de Girls Night Out zijn alvast de Vlaamse acteur Matteo Simoni en Vooruit-voorzitter Conner Rousseau te gast.