Wolven Arman en Malish opgevangen in dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wolven Arman en Malish opgevangen in dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren. © Laurie Bailliu

Meet & Greet met Bumba of een lichtjesparade met tractoren: vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen

IeperNog op zoek naar leuke plannen voor het kerstweekend? Wat dacht je van een meet en greet met Bumba of Chase van Paw Patrol in Ieper of bewonder je liever kerstlichtjes tijdens de Tractor Kerstlichtjesparade in Staden? We zetten met plezier 5 leuke (kerst)tips voor dit weekend op een rij in het zuiden van West-Vlaanderen. 

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
  PREMIUM

  ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

  De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
  Ieper