Medewerkers stomen pretpark Bellewaerde in recordtempo klaar: “We willen het beste voor onze bezoekers”

IeperZaterdag gaat niet alleen de horeca open, ook de pretparken kunnen eindelijk opnieuw mensen ontvangen. Dat is niet alleen goed nieuws voor de vele bezoekers, maar ook voor de 87 vaste krachten en de vele seizoenarbeiders van pretpark Bellewaerde die nu eigenlijk aan de slag konden. Met man en macht zijn ze deze week in de weer om het park piekfijn in de orde te krijgen voor de grote heropening. “Mensen een lach op het gezicht toveren, daar doen we het voor.” 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Welk uitwerpsel hoort bij welk dier? Welke planten zijn eetbaar? Vijftien rangers helpen je deze zomer overleven in de natuur in de Westhoek: “Een konijn laat zich zo makkelijk niet vangen”
  PREMIUM
  Ieper

  Welk uitwerpsel hoort bij welk dier? Welke planten zijn eetbaar? Vijftien rangers helpen je deze zomer overleven in de natuur in de Westhoek: “Een konijn laat zich zo makkelijk niet vangen”

  Hoe maak je vuur? Bij welke dieren horen bepaalde sporen? Hoe werk je veilig met een mes? De provincie West-Vlaanderen leidde vijftien mannen en vrouwen op tot ranger, stopte hen in een passende outfit en dropte hen in het domein De Palingbeek in Ieper. Wij lieten ons op sleeptouw nemen.