Jo Lernout is sinds kort terug in het land en hij zit vol plannen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo Lernout is sinds kort terug in het land en hij zit vol plannen. © Henk Deleu

Medeoprichter L&H Jo Lernout (73) zoekt investeerders voor nieuw technologiebedrijf: “Ik wil proberen om mensen iets terug te betalen”

Ieper/ZandvoordeJo Lernout, een van de grondleggers van het Ieperse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, laat weer van zich horen. De zeventiger wacht momenteel de afhandeling van het burgerlijk luik van de rechtszaak tegen zijn voormalig bedrijf af, maar wil nu toch een poging doen om belazerde investeerders te vergoeden. Lernout richt daarvoor een nieuw bedrijf op dat….inderdaad, spraaktechnologie ontwikkelt. 

 1. ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) veroor­deeld tot 23 jaar opsluiting voor moordende crash met Sharon (22): hof stuurt hem niet meteen naar gevangenis

  Davy Kesteman (32) heeft in het Brugse assisenhof 23 jaar opsluiting gekregen voor de moord op Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. “We krijgen Sharon nooit meer terug, maar dit is wel een last die van onze schouders valt”, reageert de vader van het slachtoffer. Het hof wees de onmiddellijke aanhouding van de beschuldigde wel af, waardoor hij niet meteen naar de gevangenis moet.
 2. DNA-specialiste Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne/Knokke-Heist

  DNA-specialis­te Sofie (28) kan cold cases helpen oplossen, maar wet laat het (nog) niet toe: “Families verdienen antwoorden”

  Dat biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (28) uit Kuurne baanbrekend onderzoek doet, bewijst het feit dat ze de Vlaamse PhD Cup heeft gewonnen. Haar werk kan namelijk cold cases helpen oplossen. Zo heeft ze een nauw contact met de ouders van de dertig jaar geleden gruwelijk vermoorde Ingrid Caeckaert (26). Klein probleem: de Belgische wetgeving laat haar manier van werken momenteel niet toe.
 3. Netwerkmoment ‘Achterwerk’ krijgt financiële steun na hackaton
  Poperinge

  Netwerkmo­ment ‘Achterwerk’ krijgt financiële steun na hackaton

  Jeugdraad Poperinge organiseerde een hackaton: ‘Preparé your Future’ op de Vroonhofsite. Dit gebeurde samen met de Jeugddienst en koepelorganisatie voor Vlaamse jeugddiensten Bataljong. Poperingse jongeren kregen gedurende 30 uur de kans om creatief en uitdagend na te denken over hoe zij de toekomst in Poperinge op vlak van werkgelegenheid zien. Het concept ‘Achterwerk’, een netwerkmoment tussen Poperingse bedrijven en jongeren waarbij de focus ligt op KMO, ontvangt financiële ondersteuning om het idee uit te werken.