Marathon-tv: VRT zendt acht uur WO I-herdenking uit

IEPERVanop de Grote Markt in Ieper brengt de VRT op 11 november de honderdjarige herdenking van het einde van WO I in beeld. De openbare omroep zendt maar liefst acht uur lang live uit.

  1. Het huis van Anne-Marie is normaal elk jaar een minikerstdorp, maar corona nam dit keer de ‘goesting’ weg: “Als ik geen mensen mag ontvangen, zet ik zelfs nog geen kerstboom”
    PREMIUM
    Tienen

    Het huis van An­ne-Ma­rie is normaal elk jaar een minikerst­dorp, maar corona nam dit keer de ‘goesting’ weg: “Als ik geen mensen mag ontvangen, zet ik zelfs nog geen kerstboom”

    Anne-Marie Buttiens (63) maakt al ruim 20 jaar van haar huis en voortuintje een heus minikerstdorp. Van heinde en verre komen dan honderden bezoekers langs om de warme kerstsfeer op te snuiven. Ze worden dan door Anne -Marie persoonlijk ontvangen en krijgen zelfs een drankje of iets hartigs aangeboden om op te warmen. Maar net bij dat laatste knelt de kerstlaars: mensen ontvangen mag niet, en dus besloot Anne-Marie met spijt in het hart dit jaar géén kersthuis te bouwen.