Dokter Ann-Catherine Soenen.
Volledig scherm
Dokter Ann-Catherine Soenen. © RV

Longarts en moeder van drie roept op tot aanpassing van quarantaineregels: “Gezonde kinderen thuishouden, is een schending van de rechten. Hun plaats is en blijft op school”

IeperDe roep om een aanpassing van de quarantaineregels in scholen neemt toe, en die komt niet alleen vanuit het onderwijsveld. Dokter Ann-Catherine Soenen is longarts in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper en moeder van 3 schoolgaande kinderen. Ook zij pleit ervoor om scholieren die geen symptomen hebben niet “zomaar naar huis te sturen en over te leveren aan willekeur, online lessen en sociale isolatie.” Ze schrijft deze opinie in haar eigen naam. 

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Kortrijkse scholengroep volgt bewust quarantaineregels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettingen”
  Kortrijk

  Kortrijkse scholen­groep volgt bewust quarantai­ne­re­gels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettin­gen”

  “We starten geen ‘antibeweging’, we blijven het virus ernstig nemen en we blijven streven naar een veilige omgeving voor leerlingen en personeel, maar niet meer met deze maatregelen”, staat in een open brief van alle directies van de Kortrijkse secundaire scholengroep Rhizo, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Door het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant vinden zij het onhoudbaar om de huidige quarantaineregels nog te volgen. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk vraagt naar duidelijke regels.