De boot van de Lego Masters Corneel en Björn.
Volledig scherm
De boot van de Lego Masters Corneel en Björn. © RV

Lego Masters Corneel en Björn bouwen grootste jacht ter wereld na: “18.000 blokjes en 300 uren werk”

IeperDe Ieperse Lego Master Corneel Clarys maakte samen met zijn collega Björn Ramant een legomodel van de grootste motorjacht ter wereld. Dat deed hij voor een wedstrijd opgezet door het jachtbedrijf Heesen Yachts. “Hiermee kom ik opnieuw een stukje dichter bij mijn droom: professioneel Legobouwer worden.”

 1. Zaakvoerder en werfleider schuiven verantwoordelijkheid voor zware gasexplosie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”
  PREMIUM
  Ieper

  Zaakvoer­der en werfleider schuiven verantwoor­de­lijk­heid voor zware gasexplo­sie van zich af: “Twee idioten die te lui waren om zelf te graven, zijn schuldig”

  Een compleet foute boring bij het aanleggen van kabels lag aan de oorzaak van een zware gasexplosie die twee jaar geleden de Polenlaan in Ieper opschrikte. De zaakvoerder van de firma die de werken uitvoerde en de betrokken werfleider riskeren nu in de Brugse rechtbank zes maanden cel. “Zij hebben in dit dossier een verpletterende verantwoordelijkheid”, oordeelde de arbeidsauditeur. Beide mannen zien dat echter anders en vragen over de ganse lijn de vrijspraak.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo