De leerlingen van juf Lore maakten een film over de Heilige Bloedprocessie. Het Ypermuseum wil meewerken om dergelijke rijke tradities veilig te stellen.
Volledig scherm
De leerlingen van juf Lore maakten een film over de Heilige Bloedprocessie. Het Ypermuseum wil meewerken om dergelijke rijke tradities veilig te stellen. © Henk Deleu

Leerlingen maken documentaire over de Heilige Bloedprocessie van Voormezele

Met hulp van echte journalisten hebben leerlingen van de lagere school Het Wij-land uit Voormezele de documentaire ‘In het spoor van het Heilig Bloed’ gemaakt. Dat gebeurde in opdracht van het Yper Museum. “Het is een TV-format geworden waar elke kijker van geniet, met een nieuwsanker, studiogasten en een reporter ter plaatse.”  

0 reacties

  1. Toch wat kerstsfeer in Poperinge: “Beperkte kerstmarkt met schaatspiste en nostalgisch rad”
    Poperinge

    Toch wat kerstsfeer in Poperinge: “Beperkte kerstmarkt met schaatspis­te en nostal­gisch rad”

    In heel wat steden werd de stekker al uit de aankomende kerstmarkten getrokken, maar het Poperingse stadsbestuur brengt vanaf 17 december toch wat kerstsfeer naar de Hoppestad. “Door de slechte coronacijfers moesten we de plannen voor de kerstmarkt en optredens bijsturen, maar het evenement kan dan toch in beperkte mate plaatsvinden”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). Wie de kerstmarkt en de attracties wil bezoeken, draagt een mondmasker en moet een Covid Safe Ticket voorleggen.