De leerlingen van Lyceum die deelnamen aan de wedstrijd samen met de directeur en enkele leerkrachten.
Volledig scherm
De leerlingen van Lyceum die deelnamen aan de wedstrijd samen met de directeur en enkele leerkrachten. © Henk Deleu

Leerlingen Lyceum scoren uitstekend op Kangoeroewedstrijd: “Ongelofelijk dat we zo’n mooie resultaten neerzetten

IeperTwee leerlingen van het Lyceum in Ieper, Raf Dumolin (14) uit Zonnebeke en Berre Linseele (13) uit Ieper, scoorden 100 procent op de Kangoeroewedstrijd. Dat is een jaarlijkse reken-, denk- en puzzelwedstrijd waaraan meer dan 1.000 Vlaamse scholen deelnemen. Ook andere leerlingen van de school zetten een mooi resultaat neer.

 1. Landbouwers dienen 212 bezwaarschriften in tegen stikstofplan: “Die tunnelvisie is dodelijk voor ons”
  PREMIUM
  Ieper

  Landbou­wers dienen 212 bezwaar­schrif­ten in tegen stikstof­plan: “Die tunnelvi­sie is dodelijk voor ons”

  De Ieperse landbouwers maken zich zorgen over het stikstofplan dat op tafel ligt. Dat blijkt uit de niet minder dan 212 bezwaarschriften die werden ingediend bij het stadsbestuur. Het Westhoekoverleg vraagt de Vlaamse regering onze boeren een toekomstperspectief te geven. “Mochten de voorgestelde maatregelen wet worden, dan zal dat voor veel middelgrote familiale landbouwbedrijven nefast zijn.”
 2. Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaatschappij sluiten riviercontract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersysteem komen”
  Kortrijk / Kuurne / Ledegem / Moorslede / Wevelgem

  Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaat­schap­pij sluiten riviercon­tract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersys­teem komen”

  De zes gemeenten waar de Heulebeek doorloopt, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Milieumaatschappij en nog enkele andere groepen hebben dinsdag een riviercontract gesloten rond de Heulebeek. “De doelen zijn om de waterkwaliteit verbeteren, wateroverlast en watertekort aan te pakken en de waterbeleving verhogen”, klinkt het.