De Rijselstraat wordt de kunstenstraat bij uitstek in Ieper.
Volledig scherm
De Rijselstraat wordt de kunstenstraat bij uitstek in Ieper. © Henk Deleu

Kunstenhuis Satelliet.K. en nieuwe galerijen gooien deuren open: “Fantastisch om te zien hoe kunstzaadje zich aan het verspreiden is”

IeperDe stad Ieper heeft er met Kunstenhuis Satelliet K. en drie nieuw galerijen een toeristische troef bij in de Rijselstraat, waar zaterdag een opendeurdag plaatsvond. “De initiatieven maken het de moeite om een dagje kunst te beleven in onze stad.”

  1. Geniet op terrasje van nieuwe fietshoeve in Westhoek-dorp Noordschote: “Als je tweewieler een herstelling nodig heeft, help ik graag”
    PREMIUM
    Lo-Reninge

    Geniet op terrasje van nieuwe fietshoeve in West­hoek-dorp Noordscho­te: “Als je tweewieler een herstel­ling nodig heeft, help ik graag”

    De Westhoek is dé geknipte regio voor een fiets- of wandeltocht. Eén van de verborgen parels is het kleine Noordschote bij Lo-Reninge. In dat dorpje openen Eveline Verheye (43) en Andy Vanhoutte (47) uit Diksmuide binnenkort hun Poesele Fietshoeve. Slurpen van een koffietje of genieten van een plankje streeklekkers terwijl Andy aan de fiets sleutelt. Handig toch? En het koppel heeft nog meer avontuurlijke plannen.