Aan de belforttoren hangen heel wat kopjes, maar drie daarvan zijn onherkenbaar beschadigd.
Volledig scherm
Aan de belforttoren hangen heel wat kopjes, maar drie daarvan zijn onherkenbaar beschadigd. © Stad Ieper

Kunstenaars mogen kattenkopjes ontwerpen voor belforttoren

IeperDe stad Ieper schrijft een ontwerpwedstrijd uit voor drie fel beschadigde kopjes op de fries van het Belfort. De nieuwe beeldjes moeten een kattenkopje uitbeelden, als eerbetoon voor de poezen die ooit het leven lieten toen ze van de belforttoren werden gegooid. “De winnaars zien hun ontwerp vereeuwigd op ons Unesco Werelderfgoed.”  

 1. Interesse in leerkrachtenopleidingen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarentekort is echt niet uit de lucht komen vallen”
  West-Vlaanderen

  Interesse in leerkrach­ten­op­lei­din­gen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarente­kort is echt niet uit de lucht komen vallen”

  In de voorbije vijf jaar is het aantal inschrijvingen in de lerarenopleidingen in Vlaanderen pijlsnel gedaald. Tussen schooljaar 2014-2015 en schooljaar 2019-2020 daalde het aantal starters in het lager onderwijs met 24 procent, in het kleuteronderwijs is dat zelfs 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenbergh (Vooruit) opvroeg.
 2. Aftrap BOB-wintercampagne bewijst: drugs worden almaar groter probleem in het verkeer
  Brugge/Veurne/Ieper/Roeselare/Kortrijk

  Aftrap BOB-wintercam­pag­ne bewijst: drugs worden almaar groter probleem in het verkeer

  Gouverneur Carl Decaluwé is redelijk ontstemd over het hoge aantal inbreuken dat werd vastgesteld tijdens het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. 41 bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt. Maar vooral het feit dat het aantal betrapten in alle categorieën - drugs op kop - stijgt, zit Decaluwé hoog. Al is enige nuance van de cijfers op z’n plaats.