Kunstenaar Jan Fieuw uit Poekapelle deed een mooie vondst: een pijlpunt die stamt uit de vroege bronstijd.
Volledig scherm
Kunstenaar Jan Fieuw uit Poekapelle deed een mooie vondst: een pijlpunt die stamt uit de vroege bronstijd. © Henk Deleu

Kunstenaar vindt pijlpunt uit neolithicum: “Oudste vondst ooit op Iepers grondgebied”

Jan Fieuw (44) uit Poelkapelle heeft een uitzonderlijke vondst gedaan. Op een akker trof de kunstenaar een pijlpunt uit de vroege bronstijd, meteen de oudste archeologisch voorwerp ooit gevonden op het grondgebied van Ieper. “De pijlpunt is ongeveer vierduizend jaar oud.” 

 1. “Bevallen met een mondmasker, het is bijna onmenselijk!” Nu de babyboom nadert, getuigen vier jonge vrouwen over mama worden tijdens corona
  PREMIUM
  Poperinge

  “Bevallen met een mondmasker, het is bijna onmense­lijk!” Nu de babyboom nadert, getuigen vier jonge vrouwen over mama worden tijdens corona

  Je bolle buik niet kunnen delen met de wereld. Die eerste echo zonder manlief. En oma en opa moeten teleurstellen, omdat ze hun kleinkind nog niet kunnen zien. In tal van ziekenhuizen is de ‘coronababyboom’ een feit. Zwangerschappen vol beperkingen, aparte bevallingen, maar er zijn ook voordelen. Drie monologen, van Naomi, Goedele en Tilde. En een eigen verhaal van onze journaliste Laurie. Welkom in vier kersverse maar toch bijzondere gezinsbubbels.
 2. Uitbater zes hotels opent restaurant in volle coronacrisis: “Op zo’n toplocatie houdt zaak sowieso stand”
  PREMIUM
  Ieper

  Uitbater zes hotels opent restaurant in volle coronacri­sis: “Op zo’n toplocatie houdt zaak sowieso stand”

  Hotel- en restaurantuitbater Roger Verschaeve (70) wacht het einde van de coronacrisis niet af om te investeren. Zo opent hij zodra het mag de deuren van een nieuwe zaak op de Grote Markt in Ieper. Restaurant Kosmos zit achter de gevel van het voormalige reisbureau Kosmos Tourisme. “Een zaak openen is altijd een risico, maar bij de pakken blijven zitten is geen optie.”
 1. Padel, dé sporthype van het moment: op bezoek bij de ‘oudste’ club van Vlaams-Brabant. “Werkelijk iederéén kan spelen”
  PREMIUM
  Tienen

  Padel, dé sporthype van het moment: op bezoek bij de ‘oudste’ club van Vlaams-Bra­bant. “Werkelijk iederéén kan spelen”

  De sporthype van het moment? Padel, natuurlijk! De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is sinds de pandemie zo goed als een nationale sport geworden. De ‘oudste’ club in Vlaams-Brabant is Grand Slam Padel Tienen. Die opende vijf jaar geleden de deuren en bleek vanaf de eerste dag een succes. Maar door de huidige hype zijn ze ook daar aan het uitbreiden. “Tegen half maart komen er al drie extra terreinen bij”, zegt Kristof Geeraerts. Ontdek ook waar u in uw buurt kunt gaan spelen.
 2. Achtendertigste veroordeling voor dakloze man

  Achtender­tig­ste veroorde­ling voor dakloze man

  Een dakloze Waal heeft vier maanden cel gekregen voor slagen in Tienen. De feiten speelden zich af in de amoureuze sfeer en zo duwde Albert H. zijn slachtoffer hardhandig tegen het stationsgebouw op 15 november 2019. De tegenpartij kwam slecht neer en werd zwaargewond afgevoerd naar de spoeddienst. Volgens de rechtbank is H. “agressief en onvoorspelbaar.” De man liep tussen 1979 en vandaag al 37 veroordelingen op. Zijn achtendertigste komt overeen met vier maanden cel. H. verblijft momenteel in een opvangcentrum en leeft van een OCMW-uitkering.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val