Koor&Stem pakt uit met enkele vocal coaching-sessies.
Volledig scherm
Koor&Stem pakt uit met enkele vocal coaching-sessies. © Getty Images/Maskot

Koor&Stem pakt uit met stemcoach-sessies

Ieper / Assebroek / DeerlijkKoor&Stem organiseert op zaterdag 26 juni op verschillende locaties in Vlaanderen vocal coaching-sessies in groep voor koren, dirigenten of begeleiders. Nu samen zingen geleidelijk aan terug op gang komt, voelen velen aan dat hun stem nog wat training kan gebruiken en daar wil de organisatie op inspelen.

 1. Schimmelziekte treft wijnbouwers in Heuvelland: “Valse meeldauw leidt tot 30 procent minder druiven”
  Heuvelland

  Schimmel­ziek­te treft wijnbou­wers in Heuvelland: “Valse meeldauw leidt tot 30 procent minder druiven”

  Vorig jaar kregen de Heuvellandse wijnboeren nog af te rekenen met een wespenplaag, nu worden de druivenranken getroffen door de valse meeldauw, een schimmel die forse verliezen kan veroorzaken. Het is vooral de vele regen die de booswicht de kans geeft zijn weg naar de planten te vinden en een ziektedruk veroorzaakt. “Het is sowieso een moeilijk wijnjaar omdat we veel moeten anticiperen op de weersomstandigheden.”
 2. Dief steelt fiets van politieman op koer van commissariaat: “Dit getuigt van heel veel lef”
  Diksmuide

  Dief steelt fiets van politieman op koer van commissari­aat: “Dit getuigt van heel veel lef”

  Meer lef als dief kun je allicht niet hebben. Op het politiecommissariaat van Diksmuide is dinsdagnamiddag een dure elektrische fiets van een politieman gestolen, nota bene op de koer. “Zonder scrupules”, zegt commissaris Geert Provoost. Maar in de loop van de dag volgde goed nieuws. De politie liet weten dat de verdachte samen met de fiets is aangetroffen langs de Esenweg in Diksmuide.