Vorig jaar bestond de Koninklijke Harmonie Ypriana 100 jaar, maar het eeuwfeest viel door corona in het water.
Volledig scherm
Vorig jaar bestond de Koninklijke Harmonie Ypriana 100 jaar, maar het eeuwfeest viel door corona in het water. © Henk Deleu

Koninklijke Harmonie Ypriana zet volop in op eindejaarconcerten na een periode tussen hoop en teleurstelling: “Ons enige doel nog voor 2021”

IeperDe Ieperse Koninklijke Harmonie Ypriana ziet door de opflakkerende coronacijfers opnieuw een paar activiteiten in het water vallen. De muziekvereniging is echter wel van plan haar eindejaarconcerten op 18 en 19 december in Het Perron, samen met Wannes Capelle, af te werken. “Binnen het huidige maatregelpakket kunnen we nog altijd veilig concerteren, onze toeschouwers zijn dus meer de welkom.” 

 1. Emma (13) wandelt 3.000 (!) kilometer voor haar zieke vriendinnetje: “Dat ze maar snel een geneesmiddel vinden”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Emma (13) wandelt 3.000 (!) kilometer voor haar zieke vriendinne­tje: “Dat ze maar snel een geneesmid­del vinden”

  Dat is pas echte vriendschap! Emma Vandaele uit Diksmuide heeft in 2021 samen met haar mama 3000 kilometer gewandeld. Dat deed ze voor haar vriendin Margot Willaert (12) die lijdt aan de longziekte pulmonale hypertensie. “Er is veel geld nodig voor het wetenschappelijk onderzoek naar die ziekte zodat ze een medicijn kunnen ontwikkelen. Ik wil er alles aan doen om daarbij te helpen”, klinkt Emma gemotiveerd. Het is niet de eerste keer dat ze voor Margot in de bres springt.
 2. Longarts en moeder van drie roept op tot aanpassing van quarantaineregels: “Gezonde kinderen thuishouden, is een schending van de rechten. Hun plaats is en blijft op school”
  Ieper

  Longarts en moeder van drie roept op tot aanpassing van quarantai­ne­re­gels: “Gezonde kinderen thuishou­den, is een schending van de rechten. Hun plaats is en blijft op school”

  De roep om een aanpassing van de quarantaineregels in scholen neemt toe, en die komt niet alleen vanuit het onderwijsveld. Dokter Ann-Catherine Soenen is longarts in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper en moeder van 3 schoolgaande kinderen. Ook zij pleit ervoor om scholieren die geen symptomen hebben niet “zomaar naar huis te sturen en over te leveren aan willekeur, online lessen en sociale isolatie.” Ze schrijft deze opinie in haar eigen naam.