Regisseurs Bart Cafmeyer en Steven Duyck en voorzitter directiecomité Kattenstoet Diego Desmadryl.
Volledig scherm
Regisseurs Bart Cafmeyer en Steven Duyck en voorzitter directiecomité Kattenstoet Diego Desmadryl. © Henk Deleu

Kattenkronkels trekt de Ieperse zomer op gang: “Het wordt een uniek evenement”

IeperKattenkronkels, het alternatief voor de Kattenstoet 2021, wordt verplaatst naar het eerste weekend van juli en zal zo de Ieperse zomerkalender op gang trappen. “Voor de zekerheid gingen we op zoek naar een nieuwe datum, want het is onmogelijk om nu op een coronaveilige manier te repeteren. Verplaatsen was dus de enige en logische optie.” 

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Kater Guus (20) komt één keer buiten, schrikt zich de pleuris en raakt klem in wielkast: brandweer brengt redding
  Ieper

  Kater Guus (20) komt één keer buiten, schrikt zich de pleuris en raakt klem in wielkast: brandweer brengt redding

  Geen seconde wijkt Guus, een 20 jaar oude kater uit Ieper, nog van de zijde van z’n baasje. “Hij is bijzonder onwennig na een hachelijk avontuur”, weet eigenaar Quirin Pinte (65). “Guus liep nooit eerder van huis weg, maar zondag waagde hij het toch. Hij moet doodsangsten hebben uitgestaan. Maar gelukkig heb ik ‘m heelhuids terug. Met dank aan de brandweer en mijn buren.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen