Quirin Pinte (65) uit Ieper is maar wat blij dat hij z'n kater Guus weer bij zich heeft.
Volledig scherm
Quirin Pinte (65) uit Ieper is maar wat blij dat hij z'n kater Guus weer bij zich heeft. © Henk Deleu

Kater Guus (20) komt één keer buiten, schrikt zich de pleuris en raakt klem in wielkast: brandweer brengt redding

IeperGeen seconde wijkt Guus, een 20 jaar oude kater uit Ieper, nog van de zijde van z’n baasje. “Hij is bijzonder onwennig na een hachelijk avontuur”, weet eigenaar Quirin Pinte (65). “Guus liep nooit eerder van huis weg, maar zondag waagde hij het toch. Hij moet doodsangsten hebben uitgestaan. Maar gelukkig heb ik ‘m heelhuids terug. Met dank aan de brandweer en mijn buren.”

 1. Bubbelzones om grote concentratie jongeren te voorkomen op de Vismarkt: “Uitgaan ja, maar wel op een veilige manier”
  Ieper

  Bubbelzo­nes om grote concentra­tie jongeren te voorkomen op de Vismarkt: “Uitgaan ja, maar wel op een veilige ma­nier”

  Om te vermijden dat er zich nog grote groepen jongeren verzamelen op de Vismarkt in Ieper, bakende het stadsbestuur bubbelzones af. Vorige weekend, bij de opening van de terrassen, belden horeca-uitbaters zelf de politie omdat de situatie uit de hand aan het lopen was. “Ik begrijp de jeugd, maar we houden ons best aan de regels”, aldus Niels Pierpont van Club Riba. “We mogen al blij zijn dat we opnieuw mogen openen.”
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek